Reisconcern Arke handhaaft winst

Arke heeft opnieuw omzetgroei behaald. In het eind oktober 1993 geëindigde boekjaar 1992/1993 is de omzet met een procent gestegen tot 882 miljoen gulden.

Arke boekte een winst na belastingen van 12 miljoen gulden, evenveel als vorig jaar. Bestuursvoorzitter Fransen omschreef het afgelopen boekjaar als een moeilijk jaar, waarin een matig winterseizoen en een laat op gang komend zomerseizoen uiteindelijk tot een bevredigend resultaat hebben geleid. Het resultaat werd positief beïnvloed door valutavoordelen. De verwachtingen voor het lopende jaar zijn gematigd optimistisch. Het komende zomerseizoen lijkt een topper te worden voor de Enschedese reisorganisatie. Het aantal zomerboekingen is (tot 22 maart) gegroeid met 18 procent, vooral door een forse stijging van de Europese vliegvakanties (plus 35 procent). Door de slechte zomer van vorig jaar willen veel Nederlanders een zomervakantie in Zuid-Europa. Fransen verwacht dit boekjaar een omzet van 960 miljoen gulden. Het Arke-concern telde in oktober 1993 totaal 866 personeelsleden.

Dit jaar bestaat Arke zestig jaar en viert Fransen zijn vijftigjarig bedrijfsjubileum. In 1995 neemt de bestuursvoorzitter afscheid. Over zijn opvolging wilde hij nog niets zeggen.