Onderzoek naar prostaatkanker in regio Rijnmond

ROTTERDAM, 22 APRIL. In de regio Rijnmond worden de komende jaren ongeveer honderdduizend mannen tussen de 54 en 74 jaar gevraagd deel te nemen aan een onderzoek naar prostaatkanker.

Het project maakt deel uit van een onderzoek in zes Europese landen. Urologen onderzoeken of tijdige opsporing van prostaatkanker leidt tot een langere levensverwachting. Het onderzoek in de Rotterdamse regio is een initiatief van het Academisch Ziekenhuis Rotterdam. In Antwerpen, Newport, Milaan, Madrid en Lissabon zal een vergelijkbare studie worden opgezet. De onderzoekers hopen een verschil in sterfte van 20 procent te kunnen aantonen door vroegtijdige behandeling van prostaataandoeningen. Welke mannen voor een lichamelijke test worden opgeroepen wordt via loting bepaald.