COURGETTETAART

Deze Noordamerikaanse taart is heerlijk kruidig van smaak en heeft een prachtige structuur. Bovendien is hij op een koele plek vijf tot zes dagen houdbaar.

300 gram bloem

1 dessertlepel bakpoeder

1 dessertlepel gemalen kaneel

2 theelepels geraspte nootmuskaat

2 theelepels natriumcarbonaat

1 theelepel zout

3 grote eieren

250 gram lichtbruine basterdsuiker

4 eetlepels honing

1,75 deciliter plantaardige olie

1,25 deciliter yoghurt

250 gram geraspte, ongeschilde courgette

75 gram gehakte amandelen

100 gram banaan, in kleine blokjes gesneden

1 eetlepel geraspte sinaasappelschil

poedersuiker, ter garnering

Verwarm de oven voor op 180ß8C.

Zeef de bloem met het bakpoeder, de specerijen, natriumcarbonaat en het zout boven een kom. Zet weg. Klop de eieren schuimig. Voeg de suiker en honing toe en klop alles weer schuimig. Giet er al kloppend geleidelijk de olie bij. Schep het bloemmengsel beurtelings met de yoghurt door het eimengsel. Voeg de courgette, amandelen, banaan en sinaasappelschil toe en schep alles nog eens goed om. Schep het beslag in een met olie ingevette rechthoekige taartvorm van 23 x 33 centimeter. Zet de taart in de oven en laat hem circa 45 minuten bakken tot hij stevig aanvoelt. Laat de taart in de vorm op een rooster afkoelen. Bestuif de taart met de poedersuiker en dien op.

    • Kim Maclean