Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.

Politie, recht en criminaliteit

Brinkman: geen interview met De Poel

DEN HAAG, 22 APRIL. CDA-lijsttrekker Brinkman wenst op 1 mei niet in KRO's Brandpunt te worden geïnterviewd door verslaggevers die betrokken waren bij de uitzending op 8 april van het programma Reporter. Dat heeft de woordvoerder van Brinkman, F. Wester, gisteravond gezegd. Het gaat hierbij met name om Fons de Poel, die ook eindredacteur is van Brandpunt. In de Reporter-uitzending kwam naar buiten dat Brinkman een commissariaat heeft bij een bedrijf dat wordt verdacht van belastingfraude.

“Onder de huidige omstandigheden kan er geen sprake zijn van een gesprek in Brandpunt tussen de heer Brinkman en de voor de bewuste Reporter-uitzending verantwoordelijken”, aldus Wester.

Gisteravond overlegden Brinkman en KRO-voorzitter G. Braks in de marge van een CDA-manifestatie in Breda over deze kwestie. Over de inhoud van dit gesprek wilden woordvoerders van Braks en Brinkman geen mededelingen doen. Een woordvoerder van Braks zei vanochtend nog niet op de hoogte zijn van het standpunt van Brinkman. Vandaag beraadt de omroep zich over de kwestie. Dan zal ook duidelijk worden of er eventueel andere verslaggevers worden ingezet.

Brandpunt ondervraagt in de weken voorafgaand aan de verkiezingen de lijsttrekkers van de voornaamste partijen. Al voor de bewuste uitzending van Reporter waren de afspraken met Brinkman gemaakt voor een interview op 1 mei.