VC Vlissingen failliet na profavontuur

MIDDELBURG, 21 APRIL. De Zeeuwse amateurvoetbalclub VC Vlissingen is bankroet. De rechtbank in Middelburg heeft gisteren het faillissement uitgesproken over de voormalige profclub. De zondag-vierdeklasser uit het district Zuid I heeft een schuldenlast van ongeveer een half miljoen gulden.

De curator en een bestuursdelegatie plegen donderdag overleg met de KNVB. De koploper in de vierde klasse G wil de competitie graag afmaken. Normaal neemt de KNVB failliete clubs meteen uit de competitie.

Vlissingen speelde twee seizoenen betaald voetbal in de eerste divisie. De meeste schulden zijn ontstaan in de lange aanloopperiode naar het profavontuur, tussen 1985 en 1990. De clubleiding hoopt het volgende seizoen onder een nieuwe naam door te gaan als gezonde amateurvereniging.