Frans Maas op verlies

ROTTERDAM, 21 APRIL. Vermindering van inklaringskosten wegens het wegvallen van de Europese binnengrenzen en tegenvallende valutakoerseffecten hebben transportbedrijf Frans Maas vorig jaar in de rode cijfers gedrukt.

Sloot het bedrijf 1992 nog af met een positief resultaat van 36,5 miljoen gulden, vorig jaar leed de logistieke dienstverlener een verlies van 2,7 miljoen gulden. De omzet liep met 4,4 procent terug tot 1,29 miljard. Het bedrijfsresultaat kwam uit op 16,3 miljoen, slechts een kwart van het bedrag in 1992 (66,9 miljoen). Het nettoresultaat werd negatief beïnvloeed door een vorig jaar al aangekondigde voorziening van 10 miljoen voor reorganisatiekosten bij het onderdeel Special Freight and Transport Services. Over de gehele breedte van de activiteiten had het transportbedrijf te kampen met druk op de tarieven.