Recordwinst Chrysler

HIGHLAND PARK, 20 APRIL. Chrysler, het kleinste van de drie grote Amerikaanse autoconcerns, heeft een recordkwartaal achter de rug met een winst van 938 miljoen dollar. Per aandeel kwam de kwartaalwinst uit op 2,55 dollar, analisten hadden gerekend met 2,29 dollar.

De omzet kwam ook uit op een record van 31,2 miljard dollar, tegen 10,9 miljard dollar in het eerste kwartaal van 1993. “We danken ons succes aan de uitmuntende ontvangst van onze produkten,” aldus topman Robert Eaton.

De dealers hebben de gehele produktie voor de rest van dit modeljaar besteld.

In het eerste kwartaal van vorig jaar werd nog een verlies van 4,4 miljard dollar geleden. Chrysler trof toen een eenmalige voorziening in verband met verplichte wijzigingen in de boekhouding. Zonder die voorziening zou er een winst zijn behaald van 530 miljoen dollar. Chrysler leverde in het eerste kwartaal bijna 741.000 auto's af, 15 procent meer dan in dezelfde periode van vorig jaar en 13 procent meer dan in het laatste kwartaal van vorig jaar. In Noord-Amerika nam de verkoop toe met 8 procent. (Reuter, KRF)