NOGMAALS EENPERSOONS KIP MET COURGETTE

Recepten schrijven voor eenpersoonsgerechten valt niet mee. De ene persoon is de andere niet. In een recept voor, bijvoorbeeld, vier personen kunnen individuele voorkeuren worden 'weggemiddeld': de een eet wat meer aardappelen, de ander wat minder. Dat is niet zo bij eenpersoonsrecepten. Misschien bent u met één aardappel tevreden of juist een liefhebber van een bord vol. Recepten geven slechts suggesties; u moet dat naar eigen idee invullen.

200 gram krielaardappelen

zout, peper

1 kipfilet

1 kleine of halve courgette

20 gram boter

1 theelepel kerriepoeder of 1 eetlepel garam masala

(eventueel 1 eetlepel gebakken uitjes)

Kook de krielaardappelen in water met zout gaar.

Snijd de kip in pinkdikke repen en de courgette in blokjes van 1,5-2 centimeter. Verhit de boter in een wok of koekepan en bak hierin de repen kip rondom bruin. Roer er de blokjes courgette en het kerriepoeder door. Laat alles in ongeveer 5 minuten gaar worden. Giet de aardappelen af, doe ze in de pan met de kip en roerbak alles kort op hoog vuur. Op smaak brengen met zout en peper. Strooi desgewenst gebakken uitjes over het gerecht. Alternatieven: laat de kerrie weg en breng het gerecht op smaak met zout, peper en 1/2-1 lepel pesto. Vervang de aardappelen door lintmacaroni.