200 gram krielaardappelen
zout, peper
1 kipfilet
1 kleine of halve courgette
20 gram boter
1 theelepel kerriepoeder of 1 eetlepel garam masala
(eventueel 1 eetlepel gebakken uitjes)
Kook de krielaardappelen in water met zout gaar.
Snijd de kip in pinkdikke repen en de courgette in blokjes van 1,5-2 centimeter. Verhit de boter in een wok of koekepan en bak hierin de repen kip rondom bruin. Roer er de blokjes courgette en het kerriepoeder door. Laat alles in ongeveer 5 minuten gaar worden. Giet de aardappelen af, doe ze in de pan met de kip en roerbak alles kort op hoog vuur. Op smaak brengen met zout en peper. Strooi desgewenst gebakken uitjes over het gerecht. Alternatieven: laat de kerrie weg en breng het gerecht op smaak met zout, peper en 1/2-1 lepel pesto. Vervang de aardappelen door lintmacaroni.