KLM en ALM eens over delen winst op route naar Antillen

WILLEMSTAD, 20 APRIL. De KLM en de ALM (Antilliaanse Luchtvaart Maatschappij) hebben een principe-overeenkomst bereikt over deling van de winst op de route tussen Nederland en de Antillen waarop de KLM het monopolie bezit. Dit heeft president-directeur P. Bouw van de KLM gisteren op Curaçao bekendgemaakt.

Niet bekend

Het principe-akkoord over de winstdeling en de registratie van bepaalde Atlantische vluchten onder de naam van de ALM houdt een verdergaande samenwerking in tussen de twee luchtvaartmaatschappijen. Al enkele jaren doet cockpit- en cabinepersoneel van de ALM diensten op de KLM-vluchten op de zogeheten Midden-Atlantische route. De KLM bezit tevens sinds drie jaar veertig procent van de aandelen van de ALM. Het resterende aandelenpakket is in handen van de Antilliaanse regering.

Bouw noemde de besprekingen met de Antilliaanse regering “een duidelijke basis” voor een afspraak die beide partijen voordeel brengt, maar liet doorschemeren vergaande saneringsmaatregelen te verwachten van de ALM die vorig jaar 20 miljoen gulden verlies leed.