Hoogovens rekent op beter resultaat

IJMUIDEN, 20 APRIL. De staaldivisie van Hoogovens draait dankzij een grotere afzet van eindprodukten momenteel zo goed dat het IJmuidense concern zijn winstverwachtingen voor dit jaar naar boven heeft bijgesteld. Het bedrijf verwacht dit jaar een “bescheiden positief netto resultaat”.

Dit heeft Hoogovens vanmorgen bekend gemaakt. Medio maart liet bestuursvoorzitter M. van Veen zich al optimistisch uit over de resultaten voor 1994. De aluminiumafdeling blijft nog in de rode cijfers, verwacht het concern. De aluminiumdivisie leverde vorig jaar een negatief resultaat op van 265 miljoen gulden, dat was een jaar eerder nog 162 miljoen. Desondanks zijn de resultaten uit de staaldivisie dermate gunstig dat de Hoogovens Groep als geheel over 1994 op een positief resultaat rekent.

Hoogovens leed over 1993 een verlies van 234 miljoen gulden. Dat was aanzienlijk minder dan het verlies van 595 miljoen over 1992. De aluminiumactiviteiten waren in 1993 sterk verliesgevend.