Beschonken burgemeester vraagt excuus

TERNEUZEN, 20 APRIL. Burgemeester R.C.E. Barbé van Terneuzen heeft gisteren zijn excuses aan zijn raadsleden aangeboden omdat hij deze week dronken een vergadering voorzat.

Tijdens de vergadering schoffeerde hij enkele aanwezigen. Volgens sommigen was de burgemeester “zo zat als een Maleier”. De burgemeester noemde een verslaggever van omroep zeeland en een lid van de GroenLinks-fractie “nul komma nul repetent” en verweet, in een onsamenhangend en langdurig betoog, de werklozen in zijn stad dat ze geen zin hebben te werken.

De fractievoorzitters eisten na afloop van de vergadering een onderhoud met de burgemeester. Tijdens dit gesprek bood de burgemeester, oud gedeputeerde van de provincie Zeeland, zijn excuses aan. GroenLinks vindt echter dat ze zaak hiermee niet afgedaan is. “Wij zijn van mening dat de burgemeester ook publiekelijk excuses moet maken aan de groep langdurig werkelozen”, aldus fractievoorzitter G. Piscaer. “Hij heeft de reputatie van die mensen in een slecht daglicht gesteld.” GroenLinks vindt ook dat de burgemeester zijn 'politieke' portefeuilles economische zaken, havenschap en nutsbedrijven moet inleveren.

Het is volgens Piscaer niet de eerste keer dat Barbé beschonken een vergadering voorzit. “Vorig jaar december was het ook al zo. Maar toen stond er een onderwerp over hondepoep op de agenda. Dus moesten we eigenlijk nog wel lachen.”