Verdere verkoop activiteiten NRG

De Nederlandse Reassurantie Groep (NRG), dochteronderneming van het ING-onderdeel Nationale-Nederlanden, is vergevorderd met de verkoop van zijn Amsterdamse activiteiten op het gebied van levenherverzekering (Reassurantie Holding Nederland). De in januari aangekondigde plannen om de activiteiten te verkopen gaan door, deelde NRG-directeur W.K. Dikland mee.

Er is een consortium van kopers dat wordt geleid door CVC Capital Partners (Amsterdam), een onderneming die nauw is gelieerd met het Amerikaanse Citicorp. Andere deelnemers in het overnemende consortium zijn Morgan Grenfell Development, CINV en Hal Investments. De participerende directieleden zijn C. Waterhout, R.J. de Nerée tot Babberich, J.H.M. van de Ven en D.J. Diekstra. Eind mei wordt vermoedelijk het definitieve contract getekend, aldus Dikland. Het gaat om verkoop van het Amsterdamse levenherverzekeringsbedrijf met een premie-inkomen van 400 miljoen gulden.