Schadesector houdt stijging winst Stad R'dam tegen

ROTTERDAM, 19 APRIL. Het verzekeringsconcern Stad Rotterdam heeft de netto winst over 1993 nauwelijks zien stijgen als gevolg van teruglopende resultaten in het schadeverzekeringsbedrijf. Het netto resultaat kwam uit op 92,8 miljoen gulden, 0,4 miljoen gulden meer dan over 1992.

Dit heet bestuursvoorzitter L. van Leeuwen van Stad Rotterdam vanmorgen meegedeeld. Hij sprak desondanks over een bevredigend jaar. De slechtere resultaten in motorrijtuigenverzekeringen en brandverzkeringen drukten het resultaat bij het schadeverzekeringsbedrijf, dat daalde van 34,9 miljoen gulden tot 28,7 miljoen gulden. Toenemende autodiefstallen en meer claims voor letselschade werden door Van Leeuwen als voornaamste reden aangewezen. Van Leeuwen zei te verwachten dat Stad per 1 januari 1995 nieuwe premieverhogingen voor de motorrijtuigenverzekeringen doorvoert, en eventueel nogmaals in 1996.

Het resultaat uit levensverzekeringen nam met 9,5 procent toe tot 48,2 miljoen gulden. Ook uit overige activiteiten, waaronder het hypotheekbedrijf, haalde stad met een stijging van 8,1 procent tot 15,9 miljoen gulden, meer winst. De totale omzet van Stad nam toe van 2,83 miljard gulden tot 3,14 miljard gulden. Daarvan was 1,03 miljard gulden afkomstig van schadepremies en 1,2 miljard gulden van levenpremies.

Per aandeel daalde de winst met 4,4 procent van 3,43 gulden tot 3,28 gulden, omdat het geplaatste aandelenkapitaal met vijf procent werd uitgebreid. Stad stelt een onveranderd dividend voor van 1,73 gulden.