Rel bij Eagles om Nigeriaanse doelman Rufai

DEVENTER, 19 APRIL. De leiding van de eredivisieclub Go Ahead Eagles is ontstemd over de handelwijze van keeper Peter Rufai, die ruim een week geleden met Nigeria de Africa Cup won en nog steeds niet in Deventer is teruggekeerd.

Rufai is inmiddels acht dagen zoek. Voor zijn vertrek uit Deventer had de eerste keeper van de Eagles een conflict met trainer Henk ten Cate. Rufai was geblesseerd en kreeg van zijn club geen toestemming naar het trainingskamp van Nigeria af te reizen. Rufai's Belgische echtgenote nam onlangs contact op met spelersmakelaar Bob Maaskant en verzocht hem een andere club te zoeken voor haar man. Hilde Rufai zegt niet te weten wanneer de doelman in Deventer terugkeert. “Hij is nu nog in Lagos.” Ten Cate weigert commentaar en verwijst naar het bestuur van Go Ahead Eagles. Bestuurslid Gerard Somer wil niet op de zaak vooruitlopen. “Zodra Rufai aankomt, gaan we met hem praten. We hadden hem inderdaad al terug verwacht.”