Claim geldschieter bij honkbalbond

BUSSUM, 19 APRIL. De Koninklijke Nederlandse Baseball en Softball Bond kan een claim verwachten van één van de belangrijkste clubsponsors.

Met Ron Jaarsma, de geldschieter van HCAW, is overeengekomen dat zijn bedrijf Mr Cocker tot en met 1997 zal optreden als hoofdsponsor van de bond. Voorzitter Henk den Duijn ging akkoord met de rol van Mr Cocker als hoofdsponsor, maar vice-voorzitter Jules de Pierre niet. Volgens Jaarsma probeerde De Pierre de Franse verzekeraar UAP als hoofdsponsor te werven, terwijl hij wist dat Jaarsma met hetzelfde bedrijf als subsponsor bezig was. UAP ziet vervolgens overal van af. De zaak heeft het bestuur van de KNBSB in een crisis gebracht. Penningmeester Wil Kitslaar heeft gedreigd op te stappen als De Pierre zich niet terugtrekt. Jaarsma is van plan juridische stappen te ondernemen om de KNBSB te houden aan de schriftelijke afspraken. Hij wilde de bond voor 50.000 gulden per jaar steunen. Jaarsma stopt al negen jaar geld in HCAW, waar hij ook manager is.