AIR weer op winst en hervat dividend

Automobiel Industrie “Rotterdam” (autoverkoop, benzinestations, vastgoed) heeft vorig jaar weer winst geboekt en hervat de dividendbetaling.

De winst kwam uit op 2,6 miljoen gulden, mede dank zij een bijzondere bate van 0,9 miljoen gulden uit de verkoop van twee autoschadebedrijven. Na dividend op de preferente aandelen over 1992 en 1993 kwam de de winst per gewoon aandeel uit op 20,02 gulden. Over 1992 was er een verlies van 6,2 miljoen gulden oftewel een negatief resultaat van 82,23 gulden per aandeel.

Het dividendvoorstel luidt 2,25 gulden contant per gewoon aandeel. Op de (converteerbare cumulatief) preferente aandelen, die in 1992 niets ontvingen, wordt nu over de afgelopen twee jaren het dividend van 3,25 gulden tegelijk uitgekeerd.

Wegens het uitblijven van een duidelijk herstel op de automarkt en gezien de onzekere economische situatie doet AIR geen uitspraken over het resultaat in 1994. Vorig jaar is de verkoop van personenauto's in Nederland met 20 procent ingezakt. De omzet in de dealeractiviteiten daalde met 28 procent tot 119 miljoen gulden. De benzinestations leverden een stabiele bijdrage. Leegstand zette het resultaat op het onroerend goed onder druk. De omzet van AIR verminderde van 217 miljoen tot 158 miljoen gulden.