Zege voor Schumacher, geen finish Verstappen

ROTTERDAM, 18 APRIL. De 25-jarige Duitse autocoureur Michael Schumacher heeft gisteren in Aida de Japanse Grand Prix voor Formule I-wagens gewonnen. Het was de tweede overwinning op rij van de Duitser; drie weken geleden zegevierde hij in Brazilië. De Oostenrijker Gerhard Berger werd tweede, de Braziliaan Rubens Barrichello derde. De Nederlander Jos Verstappen viel in de 55ste ronde uit, op een moment dat hij de vijfde positie innam. De Limbuger maakte een zogeheten spin, waardoor zijn achterwielen blokkeerden en hij in de grindbak belandde. De grote favoriet en drievoudig wereldkampioen Ayrton Senna, die ook twee weken geleden was uitgevallen, reed gisteren slechts driehonderd meter. Hij werd al in de eerste bocht geraakt door de Fin Hakkinen.

Jos Verstappen is invaller voor zijn geblesseerde teamgenoot JJ Lehto. Het is de vraag of hij over een maand (in het Italiaanse Imola) weer mag rijden. Het voortijdige einde was gisteren een grote tegenvaller. Hij belandde met een niet goed functionerende koppeling en koude banden na een pitstop in de grindbak. “We zijn niet boos op Verstappen of teleurgesteld”, zei zijn teambaas Flavio Briatore. “Het hoort bij het leerproces dat hij doormaakt.”

De Amerikaanse coureur Al Unser jr. won gisteren op het circuit van Long Beach voor de vijfde keer in zeven jaar een race voor de IndyCar-series. De Brit Nigel Mansell eindigde als tweede, de Nederlander Arie Luyendijk als elfde.