Tony Ross maakt prentenboek voor de Kinderboekenweek

AMSTERDAM, 18 APRIL. De Britse kinderboekenschrijver en illustrator Tony Ross maakt voor de komende Kinderboekenweek het prentenboek voor de allerkleinsten.

Het boekje, vertaald door Rindert Kromhout, is getiteld Towser en het Monsterei. De Kinderboekenweek met als thema De Nacht wordt van 5 tot en met 15 oktober gehouden, zo meldt de Stichting Collectieve Propaganda van het Nederlandse Boek (CPNB).

Het nieuwe boek past in Ross' reeks over het jongetje Joris en het hondje Towser. Voor Joris en de Bonestaak ontving Ross een zilveren penseel (1981). Towser en Sadie's verjaardag werd bekroond met de zilveren griffel (1985). Prijzen waren er ook voor Waar is mijn Potje (zilveren griffel in 1987) en Susan en de kwelgeest (zilveren penseel 1987).

Het Kinderboekenweekgeschenk wordt door Anke de Vries geschreven.