Stadsopdracht voor fotograaf Swart

GRONINGEN, 18 APRIL. De Amsterdamse fotograaf Siebe Swart heeft de derde stadsopdracht van de gemeente Groningen gekregen.

De opdracht wordt jaarlijks afwisselend verleend door het Centrum Beeldende Kunst (CBK) en het aan de Dienst Ruimtelijke Ordening gelieerde Centrum voor Architectuur en Stedebouw (CAS). Aan de opdracht is een bedrag van 30.000 gulden verbonden. Het is daarmee een van de hoogst genoteerde individuele fotografie-opdrachten in Nederland. Swart zal voor de uitvoering van de opdracht van vier Groningers rondleiding door de stad krijgen. Zij zullen hem wijzen op karakteristieke plekken in de stad die voor hen als 'decor van persoonlijke gebeurtenissen, herinneringen en ervaringen' een meerwaarde hebben. Het resultaat zal op 28 oktober van dit jaar gepresenteerd worden.