Elco ziet haaien overal naderen

Het had zo mooi kunnen zijn. Zij van GroenLinks die een ramkoers inzetten op het jacht van Elco Brinkman. Met drie zeilboten was de partij van Ina & Mohammed zaterdag uitgevaren. Voor de armada van Groenlinks was die ene christen-democratische schuit waarop Brinkman zich met zijn gevolg bevond vast geen partij geweest. Maar helaas bleef een zeeslag uit omdat GroenLinks de veilige wateren rond Amsterdam verkoos en Brinkman het weekeinde de Waddenzee bevoer.

Twee weken voor de verkiezingen wordt de slag om de kiezer te water gevoerd. Niet dat er tijdens het spelevaren werkelijk iets gezegd wordt, maar plaatjes en praatjes vanaf een boot - de wind door de haren en de zon op het gelaat - doen het altijd goed bij de kiezer. Dus zien de kiezers thuis voor de buis Elco als een onverschrokken stuurman achter het roer, en Ina & Mohammed - de duolijsttrekkers van GroenLinks - eendrachtig de vlag hijsen en de zeilen oplieren.

Voor Brinkman bood het spelevaren de mogelijkheid zich een man-van-stavast te tonen: Elco die vaste koers houdt tegen alle tegenkrachten in het CDA in. Alleen moest je niet in het water kijken, want je zag de haaien die het op zijn positie hebben gemunt en van alle kanten zijn schip naderen.