Docdata handhaaft netto resultaat

Docdata, de fabrikant van compact discs, sinds kort voor ruim 99,5 procent in handen van het bedrijvenconglomeraat Koninklijke Begemann, heeft vorig jaar een winst geboekt van 5,36 miljoen gulden, een fractie minder dan de 5,37 miljoen gulden uit het jaar ervoor.

Docdata was voorheen nagenoeg geheel eigendom van de gebroeders Van den Nieuwenhuyzen, de grootaandeelhouders van Begemann. Sinds Begemann bijna alle aandelen Docdata heeft overgenomen is de beursnotering van Docdata beëindigd en is Docdata niet meer gebonden aan de met een beursnotering samengaande publikatieverplichting.

Vorig jaar nam het bedrijfsresultaat toe van 5,94 miljoen tegen 5,2 miljoen gulden in 1992. De omzet van Docdata groeide met 4,5 procent tot 59,4 miljoen gulden. Het bedrijf telt thans 110 werknemers.