Ajax-FC Twente

Met een wonderschoon doelpunt leidde Stefan Pettersson gisteren tegen FC Twente de grootste overwinning in van Ajax dit seizoen: 6-0. Vanaf dertig meter schoot de Zweed de bal in de kruising van het doel rechtsboven doelman Boschker. Twee minuten later kon Finidi doorgaan op een dieptepass van Silooy. De Nigeriaan omspeelde Boschker die ver zijn doel was uitgekomen: 2-0. FC Twente probeerde iets terug te doen, maar maakte een ongeïnspireerde indruk. Pahlplatz werd na een solo vlak voor het doel van Ajax omvergelopen. Dat was de enige kans. Ronald de Boer scoorde in de 26ste minuut 3-0, hoewel Finidi buitenspel stond.

Overmars was met Rijkaard de beste Ajacied. De vleugelspits sprintte na een half uur weer eens langs verdediger Hilgerink, kapte de bal terug en schoot 3-0 in. Met Van den Brom voor Pettersson maakte Ajax aanstalten Twente met dubbele cijfers te verslaan. In de dertiende minuut liet Davids zich in het strafschopgebied vallen. Litmanen benutte de strafschop: 5-0. Blind kreeg rood (twee keer geel) nadat hij Mols de doortocht had belet. Maar met tien man slaagde Overmars er in nogmaals te scoren.