Zojuist verschenen

C.A. van Peursen: Na het postmodernisme. Van Metafysica tot filosofisch surrealisme

156 blz., Kok Agora, ƒ 29,90

Een bijdrage aan het filosofendebat over de plaats en de betekenis van het postmoderne denken in de moderne ideeëngeschiedenis van de cultuurfilosoof C.A. van Peursen, ex-hoogleraar in de wijsbegeerte in Groningen, Leiden en Amsterdam. Van Peursen excelleert niet alleen in de uitleg van kerngedachten uit de filosofie maar ook in die van de haarkammen in verschillende culturen. Japanse bloemmotieven, Indonesische hoornkammen, Chinese visvormen, Afrikaanse kammen versierd met magische tekens. Haarkammen zijn 'teksten' die van zeer verschillende symbolische verwijzingen getuigen en ons doen beseffen te leven in een wereld van cultureel pluralisme. De 'global village' geïnterpreteerd aan de hand van de kam.