Stam Jemen laat Chinezen vrij

SANA'A, 16 APRIL. Leden van een Jemenitische stam hebben twee Chinezen vrijgelaten die zij twee weken geleden hadden ontvoerd, aldus Chinese bronnen in de Jemenitische hoofdstad Sana'a. Volgens een zegsman werd een van de Chinezen al daags na de ontvoering op 3 april vrijgelaten. De ander, een ingenieur, werd op vrije voeten gesteld. Tijdens zijn gevangenschap is hij mishandeld en leed hij honger, maar hij is er redelijk aan toe.

De ontvoerders, vermoedelijk van de Khowlan-stam, dreigden met nog meer gijzelingen als de Chinezen de bouw van een weg over hun grondgebied niet zouden staken. Volgens de Chinese zegslieden was het de vierde keer sinds mei 1991 dat medewerkers aan het project zijn ontvoerd.

De Jahm-stam houdt al drie weken drie Nederlandse ingenieurs vast om huur voor een oliepompinstallatie op hun land af te dwingen. Ook eisen ze dat 200 stamleden weer in het leger worden opgenomen. Zij zouden ten onrechte zijn ontslagen. (Reuter)