Burgeroorlog in Rwanda

Foto's: Het 'Zwitserland van Afrika' werd Rwanda ooit eens genoemd, omdat het land zo mooi is en zoveel economisch potentieel leek te hebben.

Die naam wordt na de orgie van geweld van de afgelopen dagen niet meer gebruikt. De klopjacht van de Rwandese presidentiële garde en gewapende Hutu-benden op Tutsi's eiste duizenden levens (foto boven). Franse parachutisten bezetten op zaterdag het vliegveld van de Rwandese hoofdstad Kigali zodat buitenlanders veilig uit Rwanda geëvacueerd konden worden (foto links). De meeste slachtoffers van de moordpartij werden om het leven gebracht met machetes en hakmessen (foto onder). De uitbarsting van geweld in Rwanda was zo hevig dat ook missionarissen en missiezusters, die al vele jaren in Rwanda hadden gewoond, besloten om het land te verlaten. (foto geheel onder).