Best verzorgde boeken van 1993 bekroond

AMSTERDAM, 16 APRIL. De CPNB heeft de 45 best verzorgde boeken van 1993 bekend gemaakt. De meest bekroonde vormgevers zijn Harry Sierman, Arlette Brouwers en Lex Reitsma. Zij staan ieder met drie boeken op de lijst.

Het best verzorgde kinderboek is Het verhaal van Stippie en Jan van Patsy Backx, vormgegeven door Monique Kuppers. De verwoesting van Joegoslavië, uitgegeven door NRC Handelsblad, werd bekroond in de categorie non-fictie.

De bekroningen zijn dit jaar over een groot aantal uitgeverijen gespreid. Uitgevers die meer dan één boek bekroond zagen, zijn: Nijgh & Van Ditmar, De Arbeiderspers, 010, De Buitenkant en het Amsterdamse Stedelijk Museum.

De uitverkoren boeken worden van 22 september tot 6 november tentoongesteld in het Stedelijk Museum in Amsterdam. Daarna zijn ze te zien op de Frankfurter Buchmesse en de boekenbeurs in Leipzig. De jury bestond dit jaar uit Ootje Oxenaar, Lucas Bunge, Jacques Jansen, Rob Stolk en Frank Tiessing.