Valckx en Davids krijgen kans in Nederlands elftal

ZEIST, 15 APRIL. Stan Valckx en Edgar Davids zijn opgenomen in de selectie van het Nederlands elftal dat aanstaande woensdag in Tilburg tegen Ierland oefent. Bondscoach Dick Advocaat, die nog steeds op zoek is naar een goede linker middenvelder en rechtsachter, zal beide spelers een kans geven zich te bewijzen.

Stan Valckx maakt zijn rentree in het Nederlandse elftal. De 30-jarige speler van het Portugese Sporting kwam drie keer eerder voor Oranje uit. Davids zal debuteren als international. De 21-jarige Ajacied speelde wel enkele jeugdinterlands.

Advocaat passeerde in vergelijking met de vorige interland Van der Sar, Van Gobbel, Blind, Bosman en Gillhaus. De destijds geblesseerden Snelders, Ronald de Boer en Ronald Koeman keerden terug in de selectie. De volledige selectie: Davids, Frank en Ronald de Boer, Rijkaard, Overmars (allen Ajax), De Goey, De Wolf, Witschge, Taument (Feyenoord), Jonk en Bergkamp (Inter), Snelders (Aberdeen), Winter (Lazio), Roy (Foggia), Koeman (Barcelona) en Valckx (Sporting).