PSV-FC Twente

FC Twente mag zich als uitgeschakeld beschouwen voor een plaats in het UEFA-cuptoernooi van volgend jaar. De ploeg verloor gisteren in Eindhoven met 3-2 van PSV. In de aantrekkelijke wedstrijd miste Kool al in de derde minuut een fraaie kans toen hij alleen voor PSV-doelman Van Breukelen kwam: hij schoot te hoog en naast het doel. Drie minuten later stormde PSV-linksbuiten Hoekstra het strafschopgebied binnen en schoot hard en diagonaal langs de verbouwereerde doelman Boschker: 1-0.

Kort voor de rust mocht Hoekstra vanaf twintig meter op het doel schieten. Vier Twente-verdedigers keken toe hoe doelman Boschker het schot verkeerd beoordeelde: 2-0. De wedstrijd bleek nog niet beslist. PSV speelde weer slordig, alleen Hoekstra en Popescu haalden hun normale niveau. Bij Twente stelden de door PSV begeerde Vurens en Pahlplatz teleur, mede door het harde spel van hun bewakers Van Aerle en Heintze.

In de zevende minuut na rust schoot Popescu uit een vrije trap de bal hoog en hard in de bovenhoek: 3-0. Maar nog steeds was de strijd niet gestreden. Twente vocht voor zijn laatste kans op een plaats in het UEFA-cuptoernooi. Uit een vrije trap van Boerebach kwam Twente op 3-1. Tien minuten na rust scoorde Mols na een wonderschone actie 3-2.

PSV raakte in paniek. Van Breukelen kon met moeite een schot van Boerebach stoppen. En Van Tiggelen stopte Mols in de laatste minuut op onreglementaire wijze. De vrije trap leverde niets op. PSV ontsnapte, maar is tenminste verzekerd van Europees voetbal.