Frouke Fokkema naar Cannes

AMSTERDAM, 15 APRIL. De Nederlandse speelfilm Wildgroei van Frouke Fokkema, die deze week in première ging, is geselecteerd door de Semaine de la Critique van het Internationale Filmfestival van Cannes (12-23 mei), zo maakte producent Matthijs van Heyningen vandaag bekend. Eerder was al de door Joop van Wijk en Hillie Molenaar geproduceerde, in Guinee Bissau opgenomen speelfilm Xime geaccepteerd door de Cannes-sectie 'Un certain regard'.

Binnenkort wordt door verschillende festivalsecties nog gekeken naar andere mogelijke Nederlandse inzendingen. De 'Quinzaine des Réalisateurs' buigt zich over het eveneens door Van Heyningen geproduceerde debuut van Theu Boermans Duizend rozen. Ook de Nederlands-Belgisch-Franse coproduktie van Raoul Servais Taxandria, een geavanceerde combinatie van animatie en speelfilm, maakt volgens coproducenten René Solleveld en Thijs Weijdeveld nog een kans. Fred de Haas (Holland Film Promotion) heeft goede hoop dat de korte animatiefilm over Mondriaan van Maarten Koopman in competitie mee zal kunnen doen.