Fossielen uit museum gestolen

DENEKAMP, 15 APRIL. Uit het natuurhistorisch museum Natura Docet in Denekamp zijn enkele kostbare fossielen gestolen.

Volgens directeur A. Wittgen zijn het de topstukken van de collectie. Het gaat om materiaal uit de hele wereld, zoals een 65 miljoen jaar oud skelet van een rog, zoetwaterreptielen van 250 miljoen jaar oud, pantservissen en een schildpad. De waarde wordt geschat op ongeveer 75.000 gulden.

In Artis in Amsterdam werd vorig jaar een soortgelijke diefstal gepleegd. Wittgen brengt beide misdrijven in verband met de explosief stijgende belangstelling voor fossielen, zoals die onder andere tot uitdrukking komt op beurzen. De grote interesse voor fossielen vloeit volgens hem mede voort uit de enorme populariteit van dinosaurussen. Het museum had geen speciale beveiliging. Wittgen: “Tot nu toe waren vooral kunstmusea het doelwit van diefstal. We zullen ons moeten beraden op het nemen van maatregelen.”