Atag begint jaar met hogere winst

Atag te Ulft, fabrikant van onder meer keukenapparatuur en fietsen, zag de winst in het eerste kwartaal van 1994 stijgen met 8,5 procent tot 5 miljoen gulden.

In de eerste drie maanden van vorig jaar behaalde Atag een netto resultaat van 4,6 miljoen gulden. De omzet van de Ulftse onderneming trok met 11 procent aan tot 173,6 miljoen gulden. Door de goed gevulde orderportefeuille denkt de Atag-directie dat het tweede kwartaal positief zal zijn. Vooral keukenapparatuur, CV-ketels en fietsen droegen bij aan de voortgezette groei.

Dochteronderneming Vrieland in Goes, die verlichtingsapparatuur levert voor de doe-het-zelfmarkt en al jaren slecht draait, wordt dit jaar verkocht. Bij Vrieland werken 58 mensen die vorig jaar een omzet behaalden van 25 miljoen gulden. Het bedrijf is al jaren een het zorgenkind van Atag.

Door de vroegtijdige omzetting van converteerbare obligaties in aandelen bleef de groei van de winst per aandeel bij Atag beperkt tot 2,25 gulden (1993: 2,23 gulden).