Ahold: omzet wordt in 5 jaar verdubbeld

Het detailhandelsconcern Ahold, dat in de afgelopen vijf jaar zijn omzet ruim verdubbelde tot 27 miljard gulden vorig jaar, heeft zich ten doel gesteld dit de komende vijf jaar te herhalen.

Deze voortgaande winstgevende groei zal Ahold bereiken in zowel bestaande als nieuwe marktgebieden. Dit schrijft Ahold-president drs C. van der Hoeven in het gisteren verschenen jaarverslag.

Ongeveer twee derde van de groei dient volgens Van der Hoeven te komen uit bestaande activiteiten, waarin de afgelopen jaren belangrijk is geïnvesteerd. De rest van de voorgenomen groei dient uit acquisities en nieuwe gezamenlijke ondernemingen te komen. Een eventuele overneming wordt zorgvuldig voorbereid.

“Ahold bestudeert regelmatig de mogelijkheden van overnemingen en joint ventures in de Verenigde Staten, Europa en, voor de iets langere termijn, in groeimarkten als Zuidoost-Azië”, aldus Van der Hoeven.

De raad van bestuur bevestigt in het verslag de verwachting dat zowel de omzet als het bedrijfsresultaat in 1994 hoger zullen zijn dan in 1993. Vorig jaar werd netto 343 miljoen gulden verdiend. Het bedrijfsresultaat kwam in 1993 uit op 658 miljoen gulden.