Schurer mist gele trui in Aragon

ROTTERDAM, 14 APRIL. Eddy Schurer is er in de tweede etappe van de wielerronde van Aragon net niet in geslaagd de gele leiderstrui over te nemen van de Rus Vladislav Bobrik.

De Spanjaard Angel Edo werd in de gisteren verreden rit tweede achter de Duitser Erik Zabel. Dat leverde Edo vier seconden tijdsvergoeding op, hetgeen net genoeg was om eerste te worden in de algemene rangschikking. En daar was het Schurer ook om te doen. De Nederlander uit de Histor-ploeg van Peter Post maakte in de tweede bonificatiesprint zijn achterstand van twee seconden op Bobrik al goed.

De Grote Scheldeprijs is gisteren gewonnen door Peter van Petegem. De 24-jarige Belgische prof had in Schoten een voorsprong van vijftig meter op zijn landgenoot Dirk de Wolf. Djamolidin Abdoesjaparov eindigde als derde.