Manchester United naar finale FA-Cup

MANCHESTER, 14 APRIL. Manchester United ontmoet Chelsea in de finale van de FA-Cup, die op 14 mei op Wembley wordt gespeeld. De lijstaanvoerder in de Engelse voetbalcompetitie was gisteravond in de replay tegen Oldham oppermachtig: 4-1. Twee minuten scheidden Oldham van een stunt. In de eerste confrontatie, afgelopen zondag, stond de degradatiekandidaat na 118 minuten nog met 1-0 voor. Mark Hughes voorkwam de dreigende uitschakeling.

Manchester United is dit seizoen op zoek naar records. De winst op Oldham was daarvoor onontbeerlijk. De club van Alex Ferguson maakt jacht op de dubbel, het kampioenschap plus de FA-Cup. Dat lukte in de Engelse historie slechts vijf clubs. Manchester United staat nu voor de twaalfde keer in de finale, hetgeen alleen Arsenal lukte. Als United de finale wint, komt de club daarmee op gelijke hoogte met recordhouder Tottenham.