Zoveel gemeenten, zoveel nieuwe colleges; ENSCHEDE: Het CDA is terug

In Enschede is na twaalf jaar het CDA teruggekeerd in het college van B en W.

Een feestelijke gebeurtenis was ook hier de installatie van de nieuwe raad echter niet. De meeste aandacht ging namelijk uit naar het nieuw benoemde CD-raadslid W. van Straalen. Tegen zijn komst werd buiten het raadhuis gedemonstreerd, in de raadszaal werden aan waarnemend burgemeester F. Van der Meer een petitie en honderden handtekeningen van verontruste Enschedeërs aangeboden. Van Straalen kreeg toen hij de eed moest afleggen een ei naar zijn hoofd gegooid dat zijn doel miste. De twee wethouders die het CDA in Enschede levert zijn afkomstig van de PvdA, die fors verlies leed. De plaatselijke winnaar Enschede NU (van 0 naar 3 zetels) bleef buiten het college, is daar boos over, maar onderschrijft het nieuwe beleidsprogramma wel.

  • Monique Snoeijen
  • Arjen Schreuder
  • Rob Schoof
  • Bas Blokker
  • Bert Determeijer
  • Jacques Herraets
  • Karin de Mik
  • Frank Poorthuis