Wethouderloos Brunssum krijgt nieuw college

BRUNSSUM, 13 APRIL. Het sinds Pasen wethouderloze Brunssum heeft gisteravond nieuwe collegeleden gekregen.

Twee van de wethouders zijn leden van de Lijst Borger, J. Hesse en T. Hoen. De andere twee wethouders zijn D. Akkermans van het CDA en J. Krocké van de lokale groepering Brunssumse Christen Democraten. Zij behaalden ieder afzonderlijk tussen de veertien en achttien stemmen van in totaal 23 raadsleden verdeeld over negen fracties. De nieuwe wethouders van de fractie Borger staan hun zetels weer af aan hun partijgenoten G. Janssen en R. de Bruijn, als beiden door de rechtbank worden vrijgesproken. Zij worden verdacht van valsheid in geschrifte. Aan de verkiezing van de nieuwe wethouders gingen urenlange debatten vooraf waarbij de bestuurlijke crisis en de gebeurtenissen rond Pasen ter sprake werden gebracht. Toen werden alle wethouders door justitie opgepakt.