Rusland laat 'rebellen' thuis

MOSKOU, 13 APRIL. De voetbalbond van Rusland heeft besloten de spelers die in conflict zijn met bondscoach Sadirin niet te selecteren voor het wereldkampioenschap, komende zomer in de Verenigde Staten.

Dat betekent dat het land heel verzwakt op het toernooi verschijnt. De belangrijkste spelers leven al bijna een half jaar in onmin met hun trainer. Sinds die tijd weigeren ze nog voor hun land uit te komen. De bond had de spelers tot eind vorige week de kans geboden van standpunt te veranderen. De meesten hebben daarvan geen gebruik gemaakt. De Russische bond maakte gisteren een selectie met 35 namen bekend. Daarbij ontbreken bijvoorbeeld Sjalimov (Inter), Kansjelskis (Manchester United), Kiriakov (Karlsruher SC), Kolivanov (Foggia), Karpin (Spartak Moskou) en Dobrovolski van Dinamo Moskou.