Pulitzerprijzen: Albee en Ramirez

NEW YORK, 13 APRIL. De Amerikaanse cartoonist Michael P. Ramirez heeft onder meer met deze spotprent over de Palestijns-Israëlische toenadering, een een journalistieke Pulitzer-prijs gewonnen.

De Pulitzerprijs (een prestigieuze Amerikaanse onderscheiding) voor drama 1994 is naar de Amerikaanse dramaturg Edward Albee gegaan. De schrijver van Who's Afraid of Virginia Woolf werd onderscheiden voor zijn toneelstuk Three Tall Women. Eerder won hij een Pulitzerprijs drama voor A Delicate Balance (1967) en Seascape (1975). De Amerikaanse dichtere Yusef Komunyakaa kreeg voor zijn bundel Neon Vernacular de Pulitzer-poëzie prijs. De krant The New York Times kreeg drie Pulitzerprijzen voor journalistiek, een voor de berichtgeving over de aanslag op het World Trade Centre in New York, voor een achtergrondverhaal over de overstromingen in het middenwesten van de VS en voor een foto van een hongerlijdend Sudanees meisje. De Dallas Morning News veroverde de prijs voor internationale verslaggeving voor een onderzoek naar geweld tegen vrouwen in de wereld. Eileen Welsome van de Albuquerque Tribune scoorde bij nationale verslaggeving met haar verhaal dat de regering vijftig jaar geleden Amerikanen zonder dat zij dat wisten voor stralingsproeven gebruikte. (Reuter)