KNP BT verstevigt positie in VS

KNP BT (papier, grafische systemen), gevestigd in Amsterdam, heeft de Texaanse onderneming Northwest Stationers & Supply (Northwest STC) gekocht. Dit Amerikaanse bedrijf, gevestigd in Houston, is gespecialiseerd in de distributie van kantoorprodukten. Koper is BT Office Products USA, de Amerikaanse tak van de Office Products Divisie van KNP BT.

Northwest STC zet jaarlijks voor ongeveer 20 miljoen dollar (38 miljoen gulden) om en heeft vestigingen in Houston, Dallas, San Antonio en Austin. KNP BT verwacht de nieuwe aanwinst samen te voegen met BT Miller Business Systems, een soortgelijke onderneming van KNP BT in Arlington. BT Miller BS werd in 1992 gekocht. Dit bedrijf heeft een omzet van circa 80 miljoen dollar. Samen vormen de twee bedrijven de grootste onderneming op het gebied van kantoorprodukten in de Verenigde Staten.

KNP BT wil in de VS een nationaal netwerk van ondernemingen van kantoorprodukten opbouwen. In februari van dit jaar kondigde KNP BT de overname aan van Kielty & Dayton, een branchegenoot in Hayward (Californië). KNP BT's divisie Office Products zet jaarlijks over de gehele wereld ruim 1,3 miljard gulden om.

KNP BT maakte eerder deze week bekend dat binnen de Solid Board Divisie een aantal werkmaatschappijen (KNP De Kroon, Triton Karton Pekela en Kappa Brittannia) verder zullen gaan onder de naam Attica. Deze geheel nieuwe onderneming, die massiefkarton en lamineerpapier (papier dat tegen de grijze binnenlaag van het karton wordt geplakt) produceert, heeft een jaarljkse capaciteit van ongeveer 150.000 ton. Attica zal op termijn ongeveer 230 medewerkers krijgen.