Jacht op nieuwe Agent 007 geopend

LONDEN, 13 APRIL. Voor de vijfde keer in de 32-jarige geschiedenis van de James Bond-films is de jacht geopend op een nieuwe Agent 007.

Na Sean Connery, George Lazenby en Roger Moore heeft nu de Britse acteur Timothy Dalton te kennen gegeven de rol niet opnieuw te willen vervullen. Dalton in twee Bond-films, Licensed to Kill en The Living Daylights. “Na zes jaar sedert de laatste James Bond-film en acht jaar van wereldwijde identificatie met het 007 imago” gelooft hij dat het tijd is voor 'nieuwe uitdagingen'. Inmiddels zijn Engelse bookmaker-kantoren begonnen met het afsluiten van weddenschappen aangaande de nieuwe Bond: de Ierse acteur Pierce Brosnan is favoriet (twee tegen één), een Amerikaanse 007 als Sylvester Stallone wordt onwaarschijnlijk geacht (vijftig tegen één). (Reuter)