Zes jaar cel wegens misbruik dochters

ALMELO, 12 APRIL. De rechtbank van Almelo heeft een 30-jarige vrouw uit Hengelo conform de eis veroordeeld tot zes jaar gevangenisstraf en tbs met dwangverpleging.

Zij kreeg deze straf opgelegd omdat ze haar drie dochtertjes onder dwang liet prostitueren tussen februari 1992 en april 1993. De meisjes waren toen acht, zes en twee jaar oud. Dat gebeurde in haar woningen in Dordrecht en Hengelo. In deze laatste plaats werden de kinderen diverse malen verkracht door een of meerdere mannen. Daarbij werden ze vastgebonden op bed en geslagen met een riem. Ook werden video- en foto-opnamen van de sessies gemaakt. De kinderen werden dan verdoofd door middel van injecties of pillen. De moeder liet zich hiervoor dik betalen. Ze zonderde zich tijdens deze sessies vaak in een andere kamer af en ging niet in op het hulpgeroep van de kinderen. De meisjes zijn inmiddels uit huis geplaatst.