Winst Lease Plan stijgt met 25 pct

Lease Plan Holding, ofwel ABN Amro Lease Holding zoals de groep per 3 januari heet, heeft over 1993 uitstekende resultaten behaald, zo bericht de in Almere gevestigde dochteronderneming van ABN Amro Bank.

Het bruto bedrijfsresultaat steeg in 1993 van 86,5 miljoen gulden tot 101,7 miljoen gulden, de netto winst ging met ruim 25 procent omhoog van 54,1 tot 67,8 miljoen gulden. Per 3 januari zijn van ABN Amro Bank overgenomen Auto Lease Holland, NLC Autoleasing en de Amstel Lease Maatschappij waardoor voor ruim 2 miljard gulden aan additionele activa werd verworven. De groep heeft vestigingen in dertien Europese landen, de VS, Australie en Nieuw-Zeeland. Wereldwijd wordt een wagenpark van 208.000 automobielen beheerd. Het aantal medewerkers nam vorig jaar toe tot 2.018.