Uitstel bezoek paus is slag voor Libanon

BEIROET, 12 APRIL. Paus Johannes Paulus II heeft zijn bezoek aan Libanon, dat in principe voor mei was vastgesteld, voor onbepaalde tijd uitgesteld.

Zijn besluit is een zware slag voor de Libanese regering, die zich inspant om het vertrouwen van de buitenwereld terug te winnen en investeerders aan te lokken. Het Vaticaan had vorige week al laten doorschemeren dat het bezoek werd heroverwogen. De persoonlijke veiligheid van de paus vormde een probleem - hoewel de paus zich nooit eerder van een bezoek heeft laten weerhouden omdat zijn veiligheid in gevaar zou kunnen komen - en daarnaast was ook de veiligheid in het geding van de menigten die hem zouden begroeten. Volgens welingelichte zegslieden had ook de verdeeldheid onder de Libanese christenen zwaar gewogen. (AP, AFP)