Rabin: autonomie loopt maand vertraging op

JERUZALEM, 12 APRIL. Een overeenkomst tussen Israel en de Palestijnse Bevrijdings Organisatie (PLO) over tenuitvoerlegging van hun autonomie-akkoord kan nog wel een maand op zich laten wachten.

Dat heeft de Israelische premier Yitzhak Rabin gezegd in een vraaggesprek met de Jerusalem Post dat vandaag werd gepubliceerd. Rabin onderstreepte dat in de besprekingen tussen Israel en de PLO goede vooruitgang werd geboekt, maar hij voorspelde dat het later zou worden dan eind april, zoals de PLO stelt. Voorts gaf hij de PLO de schuld van de vertraging, omdat de Palestijnen de onderhandelingen met Israel hadden opgeschort na de moordpartij door een Israelische kolonist in Hebron.

Volgens het autonomie-akkoord van september zou morgen een begin moeten worden gemaakt met de Israelische terugtrekking, maar eerst Israels veiligheidseisen, en vervolgens de moordpartij in Hebron hebben voor vertraging gezorgd. PLO-onderhandelaar Nabil Sha'ath zei eerder in Kairo uitstel tot eind april te kunnen accepteren. (Reuter)