PvdA is in peiling nu de grootste

DEN HAAG, 12 APRIL. De PvdA zou de grootste partij worden als er op dit moment verkiezingen zouden worden gehouden. Dit blijkt uit een opiniepeiling van het bureau NIPO dat gisteren in het tv-programma '2 Vandaag' werd bekendgemaakt.

De PvdA zou met 33 zetels voor het CDA komen dat 31 zetels zou behalen. De ophef over het omstreden commissariaat van Brinkman is voor een deel in de uitslag verwerkt. De VVD komt op 28 zetels, evenals D66. Groen Links zou op acht zetels komen.

PvdA-lijsttrekker Kok liet gisteren weten verheugd te zijn op de trend van zijn partij die wijst op herstel. “Het gaat weer beter maar ik ben nog niet tevreden”, zo zei hij. CDA-lijsttrekker Brinkman zei te hopen nu de bodem te hebben bereikt, en weer een opwaartse trend te verwachten.

Het CDA verliest aan VVD en D66, maar ook het verlies aan de kleine christelijke partijen is groot. De SGP zou van drie naar vier zetels gaan, de RPF van een naar vier en het GPV van twee naar drie. Het Algemeen Ouderenverbond zou vier zetels behalen als er nu verkiezingen zouden zijn.