FDP: coalitie met CDU voortzetten

BONN, 12 APRIL. Het dagelijks bestuur van de Duitse liberale FDP heeft zich gisteren unaniem uitgesproken voor voortzetting van de huidige coalitie met CDU en CSU.

“De coalitie heeft haar waarde bewezen in moeilijke tijden”, aldus partijleider Klaus Kinkel, minister van buitenlandse zaken in de huidige regering, na afloop van het bestuursoverleg. Kinkel weigerde zich aanvankelijk uit te spreken voor een voortzetting van de huidige coalitie, aangezien hij de optie van een bondgenootschap met de sociaal-democratische SPD na de Bondsdagverkiezingen in oktober open wilde houden. Maar de aandrang op een snelle uitspraak groeide nadat de FDP bij de deelstaatverkiezingen in Nedersaksen onder de vijfprocentsdrempel was geraakt, waardoor ze uit het deelstaatparlement verdween. De CDU betoonde zich gisteren ingenomen met het besluit van de FDP. (Reuter)