Clintons betalen belastingschuld

WASHINGTON, 12 APRIL. De Amerikaanse president Clinton en zijn vrouw Hillary hebben gisteren veertienduizend dollar betaald wegens een openstaande belastingschuld uit 1980.

Medewerkers van Clinton ontdekten dat een winst van Hillary destijds op de beurs van 6498 dollar niet aan de belasting was opgegeven. Door de rente werd het bedrag aan belasting bijna twee maal zo hoog als de beurswinst in 1980. Hillary's beursactiviteiten kwamen vorige maand bij het onderzoek naar de Whitewater-zaak in Arkansas aan het licht. Met een beginkapitaal van duizend dollar bleek zij bijna honderdduizend dollar verdiend te hebben. Volgens een woordvoerder zou Hillary haar “zenuwslopende” beursactiviteiten gestaakt hebben toen ze zwanger werd. Een boete voor het echtpaar Clinton was volgens hun advocaat David Kendall “niet aan de orde”. Volgens Kendall hebben Clintons voorgangers ook achterstallige belasting betaald. Richard Nixon betaalde 280.000 dollar, George Bush 198.000 dollar en Ronald Reagan 20.000 dollar. (Reuter)