Badmintonploeg promoveert naar eerste categorie

DEN BOSCH, 12 APRIL. Promotie naar de eerste categorie was de doelstelling van het Nederlands badmintonteam bij de Europese titelstrijd in Den Bosch. Na twee duidelijke zeges (5-0 tegen Wales en Noorwegen) heeft het team van bondscoach Huub Franssen die opdracht in elk geval gehaald. Het duel van vandaag tegen Polen, de winnaar van de andere groep in de tweede klasse, heeft daardoor weinig meer om het lijf. Winst betekent bij het volgende EK niet meer dan een gunstiger indeling.

De uitslag tegen de Noren gaf aan, dat Nederland te groot is voor de peuterklas van het Europese badminton. “Daar horen we ook niet thuis”, zei bondscoach Franssen. De vraag is of de Nederlanders wel behoren tot de Europese top. Dat zal moeten blijken tijdens het individuele toernooi.