Anderhalf jaar cel voor veroorzaken van treinongeval

HAARLEM, 12 APRIL. De rechtbank in Haarlem heeft gisteren een 55-jarige inwoner van Zaandam wegens dood door schuld veroordeeld tot anderhalf jaar gevangenisstraf en vijf jaar ontzegging van de rijbevoegdheid.

De man veroorzaakte op kerstavond vorig jaar in Zaandam een treinongeval. Daarbij kwam een passagier om het leven kwam en raakten elf mensen gewond. De Zaandammer negeerde in dronken toestand bij een spoorwegovergang de knipperlichten en een gesloten slagboom. Hij wilde via de linkerweghelft de overgang passeren. Zijn auto kwam echter in botsing met de trein Zaanstad-Enkhuizen. De materiële schade van het ongeval liep in de miljoenen. Drie wagons van de dubbeldekstrein ontspoorden. Een ervan boorde zich in een talud. De officier van justitie eiste twee weken geleden twaalf maanden celstraf en vijf jaar zonder rijbewijs tegen de automobilist. De rechtbank vond die eis echter onvoldoende voor de ernst van het treinongeval.