Agent zou vrouw hebben verkracht

BREDA, 12 APRIL. De officier van justitie bij de rechtbank in Breda heeft gisteren tegen een 33-jarige agent uit Goirle een gevangenisstraf van twee jaar geëist, waarvan zes maanden voorwaardelijk, voor verkrachting en aanranding van een vrouw uit zijn woonplaats.

Verder eiste hij ontzetting uit het ambt van politieman voor vijf jaar. Bovendien moet de verdachte in zijn proeftijd onder toezicht van de reclassering worden gesteld. Van april vorig jaar tot begin dit jaar kwam de agent geregeld bij de vrouw op bezoek om over haar dochter te praten die problemen had. Na verloop van tijd begon de politieman zich steeds meer op te dringen en begon hij handtastelijk te worden. Hij sommeerde de vrouw niets verder te vertellen omdat dan zijn positie van politieman op het spel zou komen te staan, evenals de hulpverlening aan haar dochter. Begin januari zou de politieman, die steeds in uniform en vaak met een dienstwagen langskwam, haar hebben verkracht. De man heeft de gemeenschap toegegeven maar zegt dat de vrouw erin heeft toegestemd. De vrouw ontkent dat.